Restaurace Borgo Agnese, Anenské terasy, Brno

Minulou sobotu jsem navštívila restauraci Borgo Agnese na Anenských terasách. Prostředí je opravdu luxusní, architekt si s interiérem určitě pohrál. Doporučuji si objednávat stoly u prosklené stěny, abyste měli výhled na město – i když na dominanty města pouze částečně. Na polohu v centru restaurace výhled není nic moc. Nicméně jsem slyšela, že je možnost využít terasu úplně nahoře nového bytového domu, kde se restaurace nachází – pokud jste známí majitele :-).

Obsluha:

Obsluha je super, pozdraví vás hned deset číšníků naráz. Obsluha vás usadí, donese nápojový a hodně tlustý vinný lístek. Jídelní lístek je sezónní – degustační menu a jednotlivá jídla – u každé oblasti pouze pár jídel. Velmi zajímavé kombinace. Akorát by byl problém si vybrat dvakrát za měsíc, ale díky vyšší cenové hladině nepředpokládám, že bych byla častým hostem.

Jídlo:

Objednala jsem si dortík z kozího sýra, domácí ravioly a creme brulee. Všechno mi velmi chutnalo. Jídlo nemělo pouze jednu chuť – zvlášť kombinace kozího sýra, hrušky a směsi rajčat a paprik byla výborná. K jídlu jsem pila růžové víno rozlévané, ale nicméně velmi kvalitní. Porce jsou menší, ale zasytí. Dezert jsme si objednaly na pozdější dobu, abychom trochu vyhladověly.

Závěrem:

Obsluha vynikající, prostředí dobré (interiér za jedna, exteriér je horší), jídlo velmi chutné a zajímavé, víno kvalitní, cena vyšší (musíme ale vzít v úvahu kvalitu jídla a surovin). Na slavnostní večeři či romantickou večeři s bohatým sponzorem je tato restaurace ideální.