Archiv štítku: Kuře

Kuře po marseillsku

Suroviny:

1 kuře
150 g slaniny
2 cibule
6 stroužků česneku
půl šálku rajčatového protlaku
300 g tmavých oliv
sklenka suchého bílého vína
sůl
pepř

Příprava:

Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na nakrájené slanině. Přidáme drobně nakrájenou cibuli i česnek, dále rajčatový protlak a olivy.

Krátce podusíme. Zalijeme bílým vínem, okořeníme a zvolna dodusíme asi 40 minut. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami. Pečené jsou také vynikající.

Jednoduché Kanadské kuře

Suroviny:

worcesterská omáčka 2 lžíce
cibule 3 ks
olej 5 lžic
sladký kečup 1
mletý černý pepř 2 lžičky
kuře 1 ks
kari koření 2 lžičky


Příprava:

Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Kuře očistíme a naporcujeme.

Rozpálíme si vyšší pánev s poklicí nebo hrnec. Přidáme olej a cibuli pomalu zesklovatíme. Přidáme kečup, kari koření, pepř a wocesterskou omáčku. Základ přivedeme k varu a vložíme do něj kousky kuřete.

Vše dusíme asi 40 minut, ale nepodléváme. Jen občas zamícháme.

Podáváme s hranolky.

(převzato ze serveru vareni.cz)