Restaurace Silmaril – Dlouhá 1, Brno – Bohunice

V úvodu musím říct, že mé hodnocení bude pravděpodobně zkresleno, protože tato restaurace je mojí srdeční záležitostí. Své zajisté udělalo i to, že s ohledem na výbornou kuchyni jsem zde pravidelným návštěvníkem a obsluha si mne pamatuje. Je milé si sednout a obsluha před Vás hned postaví orosenou Plzeň, kterou si vždy dáváte k jídlu. Nicméně, zajisté se najdou i tací, kteří této restauraci nemohou přijít na jméno. Já ovšem mezi ně nepatřím a pokud si chci pochutnat, vždy jdu sem.

Interiér:

Jak je již patrné z názvu, je interiér vybudován ve stylu Pána prstenů a ze stropu se na Vás zhlíží Frodo, Bilbo Pytlík, Saruman a další hrdinové Tolkienova románu.
Co se však řadě z Vás nemusí líbit je značná zakouřenost restaurace. Je to daň  za její velkou návštěvnost a ta je, zejména ve večerních hodinách, značná.  Pokud  budete chtít tuto restauraci navštívit, doporučuji, zvláště ve večerních hodinách a o víkendech, rezervaci.

Obsluha:

Profesionální a rychlá a to i přes velkou zaplněnost restaurace. Nemám zde co vytknout.

Jídlo:

Co se týče jejich nabídky, lze udělit výtku její značné rozsáhlosti. Pokud jste zde poprvé, máte velký problém si nějaké jídlo vůbec vybrat.
Nabídka obsahuje  pokrmy z kuřecího, vepřového či hovězího masa a hemží se názvy jako Arvenin diadém, Helmův žleb atd.
Ze samotného názvu rozhodně nepoznáte co si vlastně objednáte, ale naštěstí je vždy složení jídla podrobně rozepsáno a pokud Vám toto nebude stačit, rozhodně se zeptejte číšníka. Poradí Vám.
Všechna jídla, která jsem zde měla možnost ochutnat, byla výborná. Ale pokud mohu doporučit, zkuste nějaký ze steaků a to nejlépe Elfskou krásu. Je to 300 gr. steak z roštěné, s pečenou cibulí a slaninou – 187,- Kč a k tomu hořčično-pepřovou omáčku 33,- Kč.
Proti servírování jídla nelze nic namítnout. Steak má nádhernou tmavou kůrku a uvnitř je dle mého požadavku krvavý.  Kombinace pečené cibule a slaniny je naprosto bezkonkurenční a ve spojení s hořčično-pepřovou omáčkou, chuťově nepřekonatelná.  Tomuto jídlu bych vytkla snad jediné a tím je množství. Steak je totiž obrovský a totéž se týká i množství omáčky, které může směle, co do objemu, zápasit s polévkou. Vždy mám problém vše sníst. Pokud mohu poradit, nedávejte si již přílohu.

Závěrem:

Pokud budete mít někdy možnost tuto restauraci navštívit, nemohu nic jiného než vřele doporučit. Zarytým odpůrcům cigaretového kouře však radím, raději se jí vyhněte.