Brněnský šenk, Dominikánská 7, Brno

Dnes jsem s kolegyněmi strávila v této restauraci polední pauzu, na níž jsem se delší dobu těšila. Chtěly jsme si dát vepřová žebra, která měla být k dispozici bez předchozího objednání. Nakonec byly k mání pouze dvě porce, takže třetí z nás si objednala vepřové koleno. Žebra – většina z nás si pod tímto pokrmem představí pořádný kus plochých žeber a nikoli kus tlustého bůčku, pod kterým se choulí jedno jediné žebro. Takový pokrm bych si tedy  spíše představovala v nabídce „Zabíjačkové speciality – pečený bůček“.  Tento pokrm neměl žádnou výraznou chuť a připomínal spíše vařené maso. Musím říci, že já preferuji spíše maso tučnější, ale v tomto případě nikoli. Najít libové maso, by v tomto případu byl i přetěžký úkol pro patologa.

Velmi nepříjemným překvapením byl i účet, v němž vedle poměrně vysoké ceny za malou porci žeber (195 Kč za asi 2 nevelké kusy nedobře naložených žeber) a couvertu nemile překvapilo i 20 Kč za osobu za zkonzumované pečivo, jímž byl nepříliš chutný, drobivý chléb v množství asi 8 kousků pro tři osoby. Moje premiéra v této restauraci byla tedy zároveň derniérou.“

Po návratu na pracoviště a konfrontací účtu s jídelním lístkem na Vašich webových stránkách jsme s kolegyněmi navíc zjistily, že ceny nám účtované neodpovídají cenám uvedeným na webových stránkách. Zmíněná porce žeber stojí podle cen na internetu 135 Kč, zatímco v reálu 195 Kč, což považuji za rozdíl významný pro někoho více, pro někoho méně, rozhodně však nedemonstrující korektní vztah k zákazníkovi.

S politováním tedy musím sdělit, že navzdory radostným očekáváním nemohu po absolvované návštěvě tento podnik nikomu doporučit.

www.brnenskysenk.eu