Pivovar Černá Hora – Centrum Sladovna

Restaurace je součástí místního pivovaru, který leží přímo ve středu Černé Hory. V letních měsících doporučuji navštívit zahrádku, posezení je více než příjemné. Zařízení restaurace je spíše neutrální, nenadchne ani neurazí. Pravda, sáňky u stropu jsou originální.

Obsluha:

Nelze ji nic vytknout, osobně bych však uvítala trošku aktivnější přístup v nabídce místního piva. Pokud mohu srovnat nadšení číšníka z Pizzerie Piccolo, který Vám nadšeně začne vykládat o plzeňském či pivu Bernard, tedy pivu, které vyrábí nějaký cizácký pivovar, čekali byste stejné nadšení i u číšníka v restauraci, která čepuje všechna piva z místního pivovaru. Bohužel, musíte se ptát sami.

Jídlo:

Bohužel, zde se objevuje běžný nešvar našich restaurací a tím je rozsáhlost jídelního lístku. Ale na toto si prostě musíme zvyknout. Nabídka je jídel je rozmanitá a z různých druhů masa. Lze si vybrat i z rybích pokrmů. Nicméně, vyzkoušela jsem zde mnoho jídel, ale žádné jídlo mne nenadchlo ani neurazilo. Chuť jídla průměrná a věřte mi, že řada z nás si obdobné jídlo dokáže doma připravit lépe a chutněji. Ale, jedno jídlo přece jen stojí za to, abyste se zde zastavili, tím je Pivovarské koleno.  Předem upozorňuji, že jeden člověk nemá šanci tuto obří porci sníst. Spolehlivě zasytí dva strávníky a ještě zbude pro pejska. Je to vynikají uzené vepřové koleno, které je velmi dobře naložené  a do křupava vypečené. Doopravdy výborné.  Musím však upozornit na to, že na můj vkus bývá někdy trochu více slané. To je ovšem věc názoru a chutí. Jednu výtku bych zde však měla a ta se týká oblohy. Pokud si objednám pečené vepřové koleno, tak je pro mne samozřejmostí, že je obloženo značným množstvím kozích rohů, cibule, feferonek, hořčice, křenu atd. Zde je však obloha velmi chudá a spočívá ve dvou kusech kyselých okurek, trochy hořčice, zelného salátu a dressingu. A to je pro mne docela málo.

Závěrem:

Na Pivovarnické koleno se určitě zastavte, stojí za to. Bohužel, ostatní jídla už tak lákavá nejsou.  Smažený sýr Vás sice nezklame, ale ten si přece můžete doma udělat také.

2 komentáře u „Pivovar Černá Hora – Centrum Sladovna

  1. Nyní Sladovnu přestavují. Doufám, že až to bude hotovo, kuchyň vylepší.

  2. Dnes odpoledne jsme byli na zájezdě ve Vaší restauraci v Černé Hoře. Restaurace fakt stylová, moc se mi tam líbilo, koleno bylo výborné…, ale pak člověk musel na pivo čekat celou věčnost a ještě nás číšníci pěkně natáhli a ještě po nás chtěli další peníze navíc, no tak to se mi ještě nikde nestalo. Takže jsme u Vás byli poprvé a taky naposledy!!! Rozhodně nedoporučuji pro větší skupiny, protože Vám napočítají ani to co jste neviděli…

Komentáře nejsou povoleny.