Grilovaná vepřová žebírka

Suroviny:

  1. 1 kg vepřových žeber vcelku
  2. 150 ml kečupu
  3. 6 lžic javorového sirupu
  4. 4 lžíce worchesterové omáčky
  5. 150 ml jablečného octa
  6. 100 ml oleje + na potření mřížky
  7. 1 lžička práškové hořcice
  8. 1/2 lžičky chilli
  9. česneková sůl a mletý pepř dle chuti

Příprava:

Pokud mohu doporučit, raději žebírka před samotnou přípravou asi 10 minut lehce povařte. Přece jen, rychleji se udělají. Takže, v misce smícháme kečup, javorový sirup, worcesterovou omáčku, ocet, olej, horčiči, chilli, česnekovou sůl a mletý pepř. Žebírka potřeme marinádou, přikryjeme a v chladu marinujeme nejlépe celých 24 hodin.

Poté si rozpálíme gril a jeho mřížku potřeme olejem. Při grilování žebra otáčíme a potíráme marinádou.