Suroviny:
- 1 kg vepřových žeber vcelku
- 150 ml kečupu
- 6 lžic javorového sirupu
- 4 lžíce worchesterové omáčky
- 150 ml jablečného octa
- 100 ml oleje + na potření mřížky
- 1 lžička práškové hořcice
- 1/2 lžičky chilli
- česneková sůl a mletý pepř dle chuti
Příprava:
Pokud mohu doporučit, raději žebírka před samotnou přípravou asi 10 minut lehce povařte. Přece jen, rychleji se udělají. Takže, v misce smícháme kečup, javorový sirup, worcesterovou omáčku, ocet, olej, horčiči, chilli, česnekovou sůl a mletý pepř. Žebírka potřeme marinádou, přikryjeme a v chladu marinujeme nejlépe celých 24 hodin.
Poté si rozpálíme gril a jeho mřížku potřeme olejem. Při grilování žebra otáčíme a potíráme marinádou.