Pizzerie Piccolo – Černá Hora

Při pravidelném dojíždění za prací, jsem si u Černé Hory všimla rukou psané cedule, která mne pomocí šipky informovala o výskytu pizzy v této lokalitě. Mám-li být upřímná, dlouho dobu jsem sbírala odvahu, abych si ověřila zda-li  tomu tak je.  A tak jsem to zkusila a musím říct, že jsem byla příjemně překvapena.

Interiér:

Jedná se o malou a příjemnou restauraci, v klidné lokalitě Černé Hory. Jako velký nedostatek vnímám umístění sociálního zařízení. Vstup na WC je totiž přímo z restaurace a já osobně jsem neměla příliš dobrý pocit, když jsem ihned po jeho návštěvě a otevření dveří, vstoupila přímo mezi hosty. Nicméně, prostory této restaurace evidentně jiné řešení neumožňují a tak je nutné se s tímto faktem smířit. Obsluha: Profesionální, rychlá a pohotová. Nelze jí nic vytknout a hlavně zde musím zmínit číšníkovo nadšení z diskuse nad značkami nabízených piv.

Jídlo:

Nabídka jídel je přehledná a  stručná. V případě, že Vám název pokrmu nic neříká, je zde vždy popsáno z čeho se skládá. Ceny všech jídel jsou více než příjemné  a troufám si říct, že na množství a kvalitu jídla nízké. Pro všechny milovníky pravé italské kuchyně však nesmí chybět upozornění, že nemůžete čekat originální italskou pizzu.  Tato věta však nesmí být chápana negativně, protože jsem měla možnost ochutnat řadu pizz z originálních italských restaurací a věřte mi, ta počeštěná pizza mi prostě chutná víc.Testovaným jídlem byla Maxi pizza za 164,- Kč  a  za 107,- Kč.  Obě tyto pizzy lahodily nejen oku, ale byly i velmi chutné. Těsto tenké, ostatní ingredience vyvážené a v dostatečném množství; i když na Maxi pizzu bych se troška sýra navíc určitě hodila.  Musím Vás však varovat, že Maxi pizza je určena doopravdy pro dvě osoby. Já jsem bohužel celý den nejedla a tak jsem si myslela, že za cenu okolo 100,- není možné, aby mne normální pizza zasytila. Jsem značně poznamenána cenami z brněnských pizzerií. Jenže, zdání klame, pizza pro jednu osobu spolehlivě Váš hlad zažene. Poté co číšník přinesl mnou objednanou Maxi Pizzu, tak jsem se začala bát o svůj žaludek. Jednalo se totiž o obří pizzu, velikosti traktorového kola.  Samozřejmě přeháním, ale jeden člověk ji nemá šanci sníst. Byla prostě obří…ale velmi dobrá.

Závěrem:

Restaurace malých rozměrů, ale velkého ducha. Je vidět, že zde pracují lidé, které tahle práce baví. Pokud budete mít tímto směrem cestu, určitě se zastavte. Já to určitě udělám, mají zde totiž Bernarda.

3 komentáře u „Pizzerie Piccolo – Černá Hora

  1. Dnes už Bernarda netočí. Místo toho mají Pátera z Černé Hory.

  2. Dřív vlastně točili Plzeň – ale zřejmě se tak nějak nečekalo, že v Černé Hoře budou točit jiné pivo než černohorské 🙂

  3. Aktuálně přibyly na jídelním lístku steaky. V rámci možností malé restaurace to docela ujde. Ale pokud jste opravdu gurmán, zajděte si tam, kde stejky opravdu umí. Třeba do nedaleké restaurace Kopeček v Rájci-Jestřebí.

Komentáře nejsou povoleny.